Creëer een waarde(n)vol jaar

Hoe maak je van 2024 een waarde(n)vol jaar? Deze vijf dingen doe en ervaar ik anders, sinds ik weet wat ik echt belangrijk vind in het leven.

Tussen ratio en emotie

Luister jij naar je hoofd of je hart als het gaat om het nemen van beslissingen? En is dat verschil eigenlijk wel zo groot als we denken?

Hoe ga jij om met veranderingen?

Als er iets is waar je van op aan kan in het leven, dan is het dat -vroeg of laat- alles verandert. Veranderingen raken twee van onze grote pijnen: angst voor het onbekende en verdriet van het loslaten. En omgaan met pijn… oei! Daar zijn wij als mens niet altijd even goed in.

Wat voel jij bij Engelse drop?

Ons verstand verbindt concepten aan elkaar die op zich niets met elkaar van doen hebben. Nuttig, want zo leer je ‘Hey, misschien kan ik beter niet naakt door de brandnetels rollen’ zonder het zelf uit te proberen. Maar onze manier van associëren heeft ook een keerzijde. Een verhaal over Engelse drop.

De vrijheid die we vaak vergeten

‘Ik wist niet dat ik een keuze had!’ riep ze uit. Ze was zo gericht op alles wat ‘gedaan moest worden’, dat ze was vergeten dat zij zelf ook iets te willen had. Dat er ook in haar situaties vanalles te kiezen viel.

Vertragen in een snelle wereld

In het voorjaar van 2020 stond mijn leven op z'n kop. Niet alleen vanwege Corona en de lockdown, maar ook vanwege de mega-grote keuze die ik net had genomen.

Niet je leukste zelf. Nou en?!

Vind jij jezelf niet altijd de leukste persoon van het universum en daarbuiten? Welkom bij de club! We hebben T-shirts, stickers en een geheime handdruk. Het is helemaal ok om niet altijd je eigen grootste fan te zijn. Sterker nog, dat zouden meer mensen mogen doen.

Modderfiguur

Dag geasfalteerde route, hallo avontuur! Je hebt amper een stap op je nieuwe pad gezet. En binnen no time zijn ze daar: de obstakels, modder en andere uitdagingen, waar jij mee te dealen hebt als op je bij jouw keuze wil blijven. Wat nu?

Balonnen met emoties

Je kent ze wel. Gebeurtenissen die zo’n indruk op je maken dat je ze nooit en nooit meer vergeet. Mijn moment: groep 8 van de basisschool. Ik: een nerdy buitenbeentje. Emotie: onbegrensde woede.

Zout op met je verplichte gezelligheid

Voel jij het ook als je aan Kerst denkt? Dat onbestemde verdrietige gevoel? Dan ben je niet alleen! Sterker nog, dit gevoel komt zo veel voor dat hier een naam voor is: de holiday blues.