Praktisch & no nonsense

“Ik liep tegen mijn grenzen aan en het was nodig dat iemand mij een spiegel voor hield. Yvonne coacht direct, no nonsense en duidelijk. De praktische en tastbare voorbeelden en oefeningen werkten goed voor mij. Ik heb inzicht gekregen in hoe het ook kan, hoe ik iets met aandacht kan doen, tijd voor mezelf kan nemen en sneller los te laten.”

De juiste vragen

“Ik worstelde al een tijdje met gevoelens van neerslachtigheid en minderwaardigheid. En het uit de weg gaan van bepaalde gevoelens, die er van mij niet mochten zijn. Bij Yvonne leerde ik beter met deze gevoelens om te gaan en hoe ik ze tegemoet kan treden in plaats van te ontvluchten. Het voelde meteen vertrouwd en veilig om met Yvonne te praten. Heerlijk om met iemand te praten die luistert en de juiste vragen stelt, zodat ik leerde om anders met vervelende situaties en mezelf  om te gaan.”

Dichter bij mezelf

“Tijdens dit traject heb ik stappen gezet om te leven naar wat voor mij belangrijk is: creativiteit en vrijheid. Ik durf nu besluiten te nemen die daarbij aansluiten. Ik heb geleerd hoe ik kleine stapjes kan zetten waarbij ik vooruit blijf gaan. Daarbij ben ik nu minder streng voor mezelf en kan ik mezelf beter accepteren zoals ik ben. Wat ik niet had verwacht: juist het praktische gaf inzicht. Mijn hoofd is rustiger, ik voel meer zingeving en heb zin in het leven!”

Zelf aan het roer

“Ondanks dat ik – ook omdat ik al wat langer meeloop – mezelf aardig dacht te kennen, was het heel nuttig om dit coaching traject te doorlopen. Yvonne heeft aandacht voor de situatie en de mens. Ze laat je zelf bedenken wat de kritieke momenten zijn en laat je weer zien dat je in die situaties zelf aan het roer zit. Met behulp van voorbeelden en oefeningen is het voor mij makkelijker geworden om op die momenten bewust te kiezen: ‘vasthaken’ of ‘loshaken’. Ik ervaar meer tijd en ruimte voor de dingen waarvan ik gelukkig word en merk dat ik weer meer energie heb om dingen te doen die ik wil doen.”

Meteen vertrouwd

“Ik kwam bij Yvonne zonder concrete vraag of probleem, maar met signalen van stress, overspannen, ‘doe ik het wel goed’. Samen kwamen we al snel tot de onderliggende vraagstelling. De vrijheid en openheid waarmee ik werd aangehoord, gaf vanaf het eerste moment een vertrouwd gevoel. De sessies waren confronterend en hebben mij wakker geschud. Zo was het niet oordelen en niet beantwoorden van mijn vragen (maar een wedervraag stellen) soms frustrerend én behoorlijk effectief.  De werkvormen maakten het beeldend en direct toepasbaar.”

Uit mijn comfortzone

“Ik heb de coaching bij Yvonne als heel prettig ervaren. De sessies gaven nieuwe inzichten en de oefeningen sloten aan op wat ik nodig had. Yvonne keek steeds goed waar mijn behoeften zaten en hoe ze mij kon prikkelen om uit mijn comfortzone te komen. Dat was soms flink confronterend, maar heeft mij erg geholpen. Ik merk dat ik mij meer op mijn gemak voel in situaties waarin ik niet meteen comfortabel ben. Dat ik ook daarin mezelf mag zijn.”

Pauzeknop

“Ik stapte dit traject in met de vraag hoe ik beter voor mezelf kan zorgen en mijn emoties beter kan aangaan. Door de sessies met Yvonne zie ik waarom ik soms mijn eigen grenzen vergeet en emoties niet toelaat. Een sterk punt van de coaching vond ik Yvonne’s persoonlijke stijl, waarmee ze mij op een prettig manier uitdaagde om ook situaties die ik ongemakkelijk vind te onderzoeken. Ik kan nu op de pauzeknop drukken voor ik mijn besluit neem.”

Verhelderend & verrassend

“Ik heb met de coachingsessies enorm veel inzichten verkregen. Wat is van mij en wat is van een ander? Is het nog wel de reis waarvan ik geniet of werk ik alleen maar naar een doel toe? De methoden en werkvormen verrassen me iedere keer weer, waardoor ik echt mezelf ben. Sterk aan het coachingtraject vond ik de begeleiding van Yvonne. Ik heb met de werkvormen echt het gevoel dat ik het zelf heb gedaan, maar haar aanwezigheid en de verschillende technieken maakten het enorm leerzaam en verhelderend.”

Omgaan met het niet-weten

“De coachingsessies heb ik als zeer waardevol ervaren. Het contact was fijn, goed om te sparren. Ik heb meer inzicht gekregen in waar ik sta, waar ik vooral tegenaanloop en wat hierin wel en niet mogelijk is in mijn situatie. Als resultaat van de coaching voel ik vooral meer rust, omdat ik nu kan accepteren dat ik niet weet hoe het in de toekomst zal gaan. Yvonne beweegt mee, is positief-kritisch en ik voelde dat de sessies waren afgestemd op mij als persoon.”

Evaluatie in cijfers

Gemiddelde beoordeling 2023

Effectiviteit
Betrokkenheid
Professionaliteit

Meest gestelde coachvragen

In 2023

  • Omgaan met lastige gedachten

    piekeren, twijfelen, zelfkritiek

  • Ontdekkingstocht

    Wie ben ik & wat wil ik?

  • Omgaan met pijnlijke gevoelens

    angst, verdriet, rouw, boosheid

LATEN WE KENNISMAKEN

Herkenbaar? Of heb je een andere vraag?

Ik denk graag met je mee. Druk op de knop hieronder en vraag maar raak: