Ontwaak uit je winterslaap

Spring in beweging naar rust en helderheid

Ben jij al buiten geweest vandaag? ‘S ochtends voor mijn werkdag nog even een rondje wandelen; ik vind het heerlijk! Toen ik de zon vanochtend zag, was ik het liefst meteen in korte broek en T-shirt naar buiten gerend. Gelukkig ben ik met mijn ochtendwandelingen ‘door de wol geverfd’… Dus ik deed keurig een lange broek, stevige stappers en een warme winterjas aan (naast andere kleren, mocht je denken…) en deed zelfs een muts op tegen de koude oren. Al met de eerste stap buiten de deur was ik zo ont-zet-tend blij dat ik niet voor mijn korte broek en slippers had gekozen.

Deze dagen van het ontwaken van de lente zijn vaak nog verraderlijk koud en guur. Kan vriezen, kan dooien, zeg maar. Deze tijd is voor velen van ons het startsein om in beweging te komen. Mits je in de winter voldoende tot rust bent gekomen. (Ik pleit er nog steeds voor dat wettelijk moet worden vastgelegd dat je het hele winterseizoen alleen maar met een dekentje en een glas warme glühwein op de bank hoeft te zitten. Dat is de winter. Terugtrekken en opladen).

In beweging mag je hier in letterlijke en figuurlijke zin lezen. Letterlijk in beweging: eindelijk weer wandelen, fietsen, rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Zoals ik vanochtend met mijn koude, maar heerlijke wandeling met de voeten in de halfbevroren modder. En figuurlijk in beweging: visie vormen, doelen stellen, strategie bepalen, in actie komen, tegen barrières aanlopen, erachter komen dat iets totaal, absoluut en volledig niet werkt en in de soep loopt, bijsturen en/of een weg om de barrière heen vinden en hoppeta, weer doorgaan.

Echt, de lente is een supertijd om in beweging te komen. Om keuzes te maken. Om doelen te stellen en op je doelen af te gaan. Om in actie te komen én in actie te bijven, Maar… dat is niet altijd even makkelijk. Misschien voel je wel dat je ergens naar toe wil, maar heb je geen idee wat dat is of hoe je het moet aanpakken. Misschien let je vooral op verwachtingen van anderen en is het een uitdaging om jezelf en jouw eigen behoeften te zien. Om te weten wie je bent en wat je wil. Misschien heb je je neus gestoten tegen een betekenisvolle gebeurtenis, heb je een hekel aan risico’s of laat je je tegenhouden letterlijke en spreekwoordelijke ijsberen op de weg (je weet maar nooit met die klimaatsveranderingen). Dat beweegt allemaal nou niet echt lekker…

In actie komen, doelen stellen, visie, plannen, beweging thema’s die je in de lente extra sterk bij jezelf kan tegenkomen. Nu de natuur ontwaakt, de zon zich laat zien, maar er nog steeds hele koude dagen en grote weersveranderingen zijn, kan dit zorgen voor onrust. Alsof je je vakantie hebt geboekt, maar je nog weken moet wachten tot het zover is. Of een waanzinnig leuk uitje met vrienden, maar het is nog te vroeg om op de fiets te stappen. Dat gevoel…

Ik voel zelf de lente al flink kriebelen en sta volop in de actie stand. De eerste ideeën en plannen komen als kleurrijke coachingskrokusjes de grond uit. En die staan zo mooi te boeien, die deel ik graag met jou 😉.

Dus ben jij eraan toe om in beweging te komen? Wil jij helderder zien wie je bent en waar je voor staat? Voel je lente-kriebels en wil je jouw doelen scherper krijgen, een plan maken, ontdekken welke kant je op wil, met welk tempo, welk pad en hoe? Meer rust in de bips? Ik help je graag op weg!

Voel je dat het het tijd is om in beweging te komen? Als je hebt gekozen, als je juist nog niet kan kiezen, als je vragen hebt of als je direct een afspraak wil maken voor een gratis inspiratiesessie! Ik help je graag op weg.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *