Ik werd steeds vermoeider en dacht dat het erbij hoorde

Weggebogen en geknapt

In het voorjaar van 2017 dacht ik dat ik het allemaal prima voor elkaar had. Meerdere Master-titels, een lieve man, leuke vrienden, een dak boven mijn hoofd, werk dat ergens over ging, goed salaris, veiligheid en zekerheid. Dat ik steeds vermoeider werd, wakker lag te piekeren en mij zorgen te maken over werk en dingen die ik had gezegd of had moeten zeggen, huilbuien en frustraties had die opeens als uit het niets tevoorschijn kwamen en in het weekend bij vrienden op de bank in slaap viel… ik dacht oprecht dat het erbij hoorde. Tot ik van de huisarts hoorde dat dat niet zo was. Ik was zo lang en zo ver van mezelf weggebogen dat mijn takje was geknapt: ik was overbelast.

Terugveren naar mezelf

Lange tijd heb ik gedacht dat ik lastige situaties aan kon pakken door nog beter mijn best te doen. Als iets niet lukte, zette ik een tandje bij. Dan studeerde ik nog harder, bereidde ik die presentatie nog beter voor, nam ik nog minder ruimte in, bood ik nog eens extra mijn hulp aan. Deed ik nog beter mijn best om de persoon te zijn die ik dacht dat anderen attent, leuk en nuttig zouden vinden. Achteraf is het makkelijk praten. Dan zie ik ook wel in dat ik steeds verder van mezelf was weggebogen. Door gedachten en overtuigingen van vroeger, goed bedoelde adviezen van anderen, was ik de verbinding met mezelf kwijt geraakt. En dat kostte heel veel energie. Met dat besef begon het proces van terugveren naar wie ik was. Ik ontdekte waar mijn krachten liggen. Wat mij inspireert. Waar ik van oplaad. Waar ik op leegloop. Ik kreeg een diep inzicht in wie ik ben – ver onder de lagen van oude gedachten en overtuigingen – en hoe ik keuzes maak die bij mij passen.

Energie, sprankeling & echte verbinding

Iedere dag voel ik intens veel dankbaarheid dat ik mensen mag helpen inspireren en hen mag faciliteren: om het leven te ontdekken waar zij betekenis en zingeving uit halen, helemaal in lijn met wie zij zijn en wat zij belangrijk vinden. Ik kan er intens van genieten om in de coachingstrajecten samen te verkennen, te onderzoeken, uit te dagen en op zoek te gaan naar sprankelingen en aha-momenten. Om mensen te helpen expressie te geven aan hun inzichten. En vooral: in actie te komen.

Elke dag doe ik wat ik het allerliefste doe: met mijn talenten voor onderzoek, rake vragen, creativiteit en nieuwsgierigheid, zichtbaar maken wat verborgen is en beweging brengen. Om zo anderen helpen op hun pad: met helderheid in hoofd en hart.

Dit ben ik!

Professionele vragensteller & beweging brenger 

Ik help piekeraars, twijfelaars, perfectionisten, doemdenkers en andere creatieve denkers om op een slimme manier om te gaan met lastige gedachten en gevoelens. Graag ga ik met jou op onderzoek om erachter te komen wat je nu echt wil en hoe je jouw eigen leven kan creëren en verder vorm kan geven.

Wat ik minstens zo belangrijk vind, is wat jij met de inzichten doet: van dromen naar verandering. Zodat je met lef en vertrouwen keuzes kan maken die echt bij jou passen en daar ook daadwerkelijk jouw stappen in zet. Want laten we eerlijk zijn, het is wel veilig, al dat nadenken en overwegen, maar voor echte verandering is nog iets anders nodig.

Mijn filosofie is dat dat van jou vraagt om zelf aan het werk te gaan, stap voor stap. Ik coach jou naar helderheid en beweging. Met rake vragen, een scherpe blik, een liefdevolle schop onder de kont, experimenten en een bak inspiratie.

Van inspiratie naar verandering

Vragen, verzoeken, ik bijt niet. Stuur mij een bericht!