Van inspiratie naar transformatie

Ik werd steeds vermoeider en dacht dat het erbij hoorde

Weggebogen en geknapt

In het voorjaar van 2017 dacht ik dat ik het allemaal prima voor elkaar had. Meerdere Master-titels, een lieve man, leuke vrienden, een dak boven mijn hoofd, werk dat ergens over ging, goed salaris, veiligheid en zekerheid. Dat ik steeds vermoeider werd, wakker lag te piekeren en mij zorgen te maken over werk en dingen die ik had gezegd of had moeten zeggen, huilbuien en frustraties had die opeens als uit het niets tevoorschijn kwamen en in het weekend bij vrienden op de bank in slaap viel… ik dacht oprecht dat het erbij hoorde. Tot ik van de huisarts hoorde dat dat niet zo was. Ik was zo lang en zo ver van mezelf weggebogen dat mijn takje was geknapt: ik was overbelast.

Terugveren naar mezelf

Lange tijd heb ik gedacht dat ik lastige situaties aan kon pakken door nog beter mijn best te doen. Als iets niet lukte, zette ik een tandje bij. Dan studeerde ik nog harder, bereidde ik die presentatie nog beter voor, nam ik nog minder ruimte in, bood ik nog eens extra mijn hulp aan. Deed ik nog beter mijn best om de persoon te zijn die ik dacht dat anderen attent, leuk en nuttig zouden vinden. Achteraf is het makkelijk praten. Dan zie ik ook wel in dat ik steeds verder van mezelf was weggebogen. Door gedachten en overtuigingen van vroeger, goed bedoelde adviezen van anderen, was ik de verbinding met mezelf kwijt geraakt. En dat kostte heel veel energie. Met dat besef begon het proces van terugveren naar wie ik was. Ik ontdekte waar mijn krachten liggen. Wat mij inspireert. Waar ik van oplaad. Waarop ik leegloop. Ik kreeg een diep inzicht in wie ik ben – ver onder de lagen van oude gedachten en overtuigingen – en hoe ik keuzes maak die bij mij passen.

Energie, sprankeling & echte verbinding

Iedere dag voel ik intens veel dankbaarheid dat ik mensen mag helpen inspireren en transformeren: om het leven te ontdekken waar zij betekenis en zingeving uit halen, helemaal in lijn met wie zij zijn en wat zij belangrijk vinden. Ik kan er intens van genieten om in de coachingstrajecten samen te verkennen, de diepte in te duiken en op zoek te gaan naar sprankelingen en aha-momenten. Om mensen te helpen expressie te geven aan hun nieuwe inzichten.

Elke dag doe ik wat ik het allerliefste doe: met mijn talenten voor onderzoek, rake vragen, creativiteit en nieuwsgierigheid, zichtbaar maken wat verborgen is. Om zo anderen helpen op hun pad: met helderheid in hoofd en hart.

Van inspiratie naar transformatie

Er is een metafoor die ik heel mooi vind en die gaat als volgt: Iedereen beklimt een eigen berg, het hele leven lang. Maar de weg naar de top van de berg is vol uitdagingen, obstakels, tegenliggers, spannende richels. Ook als coach beklim ik mijn eigen berg. Ook ik ben constant aan het leren, aan het ontwikkelen. Vanaf mijn berg, heb ik een ander perspectief: ik zie andere dingen dan jij op jouw route. Ik kan je helpen een ander pad te vinden en leren hoe je je (innerlijke) kompas beter gebruikt. In die rol helpt een coach om zichtbaar te maken wat verborgen is. Om inzicht te geven in wie je bent en wat jouw leven betekenis geeft. Waarmee jij steeds beter kan vertrouwen op jouw pad en jouw inspiratie en spark vindt.

Wat ik minstens zo belangrijk vind, is wat jij met de inzichten en kennis doet: om van inspiratie naar transformatie te komen. Want het is wel veilig, een beetje analyseren en reflecteren, maar als je op dezelfde manier en hetzelfde pad door blijft gaan, verandert er welgeteld helemaal niks noppes nada. Als coach nodig ik je uit om jouw eigen wijsheid en kracht tot uiting te brengen. Met experimenten en oefeningen, rake vragen, en een klein sprankeltje magie. Om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is als je durft te vertrouwen jouw innerlijke kompas, met helderheid in hoofd én hart.

Dit ben ik

Hoe zou jouw wereld eruitzien als je jouw sprankeling terugvond? Heb je een andere vraag?

Laat het me weten via het onderstaand contactformulier (of mail naar info@bamboqi.nl).

Meestal reageer ik binnen 72 uur.

Jouw veiligheid en privacy zijn belangrijk voor mij. Ik ga zorgvuldig om met jouw gegevens, zie ook mijn privacyverklaring.