SCHRIJF JEZELF DICHTERBIJ

SUMMER SPECIAL 2024

Metaforen, muziek, gedichten, verhalen: ze raken wat onder de oppervlakte ligt. Klanken en woorden bereiken andere delen van onszelf dan onze logica. Ze spreken de creatieve delen van onze hersenen aan en helpen je om te dromen en te ontdekken wat verborgen is: je verlangens, wat je wil, wie je graag zou willen zijn en wat je daarin te overwinnen of te doen hebt.

Schrijven is schat zoeken en goud vinden in je eigen tuin. Niet alleen met de woorden en zinnen die op papier verschijnen, maar ook de handeling van het schrijven zelf. Misschien zie je meteen dat lege vel papier, of dat knipperende streepje op een lege word-pagina voor je. Of denk je aan deadlines en presteren. Of juist zin om de pagina te vullen. De nieuwsgierigheid en het plezier. Associaties die inzicht geven en jou vooruit kunnen helpen.

Misschien ervaar je angst dat er niks komt? Angst om controle te verliezen en te starten zonder te weten wat het resultaat zal zijn? Misschien vind je het spannend om jezelf te laten zien of horen. En als je het doet, de angst om niet begrepen te worden. Of misschien wel de angst om wél begrepen te worden. Angst voor de afwijzing door een ander. Bijna alles van wat je in het dagelijks leven tegenkomt, zal je terugzien in het schrijfproces. Omdat jij het bent en je jezelf meeneemt. En daarin draag je een ware schatkist met je mee.

Ik zit naast je en begeleid je met speelsheid, humor, mooie oefeningen en experimenten. Ga mee op onderzoek naar jezelf. Leer schrijven voorbij perfectionisme en mét alle angsten die er voor jou bij horen. Verras jezelf met wat er op het papier en in jou ontstaat en schrijf jezelf dichtbij.

PRAKTISCHE GEGEVENS

SESSIE 1 | SPELEN: SCHRIJF JEZELF DE ANGST VOORBIJ

Hoe ga je om het onbekende, met de toekomst, met een leeg vel? Hoe neem je perfectionisme, angsten, oordelen mee in het proces? Welke inspiratie kunnen tijdsdruk, spelregels en humor je brengen?


SESSIE 2 | ONTVANGEN: SCHRIJF JEZELF EEN LUISTERAAR

Hoe ontvang je een verhaal? In wiens schoenen sta je als je luistert? Met welk karakter verbind je je? Vanuit welk perspectief luister je? Wat valt jou op en komt binnen? In hoeverre is er ruimte voor wat er is? In hoeverre is er verzet?


SESSIE 3 | SCHATZOEKEN: SCHRIJF JEZELF EEN ONTDEKKER

Hoe zet je creativiteit in om mogelijkheden te zien en te verkennen? Hoe schrijf je je naar een oplossing voor een probleem? In welke rol stap jij als je wordt geconfronteerd met uitdagingen? Wat doen metaforen met jouw verhaal?


SESSIE 4 | VERBINDEN: SCHRIJF JEZELF DICHTERBIJ

Welk verhaal draag jij met je mee? Welk patroon kom jij in je leven steeds weer tegen? Welke boodschap heb je ooit meegekregen? Wat is jouw reactie daarop geweest? In hoeverre past dat nog bij wie jij echt bent en wil zijn? Hoe gaat jouw verhaal er nu uitzien? Welk besluit heb je te nemen?

Data: vrijdag 12, 19, 26 juli & 2 augustus 2024, 14:30 – 16:30 u
Locatie: Leiden (praktijkruimte) & naastgelegen Kagerzoom
Aantal deelnemers: 4
Gesproken taal: Nederlands
Investering: € 197,- (incl. BTW) voor alle 4 sessies